Поле "{field}" пустое или имеет неверный формат.
На сколько месяцев подписка?
Код проверки неверен

автор: Анна Скуміна,
юрист, експерт-аналітик компанії «Дінай»

 

Державна фіскальна служба України видала лист, у якому узагальнила судову практику ВАСУ і ВСУ з питань оскарження наказів на проведення перевірок, актів перевірок, та звернула увагу на таке.

 

Можливість оскарження наказів та актів

 


Платник податків має право оскаржувати правомірність наказу про проведення перевірки в адміністративному суді. Прийняття зазначеного наказу на порушення визначеної ПКУ процедури проведення та/або призначення перевірок (без належних підстав, а також проведення таких перевірок без дотримання обов’язкових для цього умов) є підставою для його скасування (крім наказів про призначення виїзних документальних та фактичних перевірок платників податків за умови допуску посадових осіб до проведення перевірки).


При цьому окремі дефекти оформлення наказу, зокрема, відсутність або неповнота посилань на конкретні пункти чинного законодавства, не повинні розглядатися як підстава для визнання спірного наказу протиправним, якщо зі змісту такого наказу видається за можливе ідентифікувати передбачену законодавством фактичну підставу для призначення відповідної перевірки.


Водночас фіскали нагадали, що, згідно з позицією судів, акт перевірки, його висновки, а також дії щодо їх складення не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.


Також слід звернути увагу на те, що викладення в акті відомостей, які отримані за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності платника податків, не може розглядатися як поширення недостовірної інформації, а отже, позови платників податків про спростування недостовірної інформації та відкликання зазна- чених актів задоволенню не підлягають (лист ВГС від 12 червня 2014 р. № 01-06/770/2014).

......

 

Статью в полном объеме читайте в № 4/2014 г. журнала «Медична практика: організаційні та правові аспекти»

 

 

Добавить комментарий

Facebook
Пользователи

Комментарии | 0

Подписка на новости
Подпишись на рассылку новости по e-mail
Интервью
Олег Ковригин
«Британский офтальмологический центр»: международный опыт для украинских пациентов