Поле "{field}" пустое или имеет неверный формат.
На сколько месяцев подписка?
Код проверки неверен
Перевірки МОЗ у Галичині: тотальне анулювання, «список Пацюка» відпрацьовано!
Просмотров
15081
Катерина Сидорчук, позаштатний незалежний журналіст, спеціально для МП
 
Редакція журналу отримала ексклюзивний матеріал про останні планові перевірки Ліцензійних умов з провадження медичної практики зі Львівщини, які було проведено комісією МОЗ України в період з 17 по 21 червня 2013 року. Читайте оперативно підготовлений журналістом матеріал.
 
В них план і вони йдуть до вас …
Про те, що медичну Галичину повинен накрити каральний підрозділ МОЗ ліцензіати дізналися ще у березні цього року, коли в мережі Інтернет з’явився наказ МОЗ України № 40-Адм від 27 лютого 2013 року із планом перевірок на ІІ квартал. У плані абсолютна більшість ліцензіатів, яких було заплановано перевірити, – приватні підприємці та юридичні особи зі Львівщини, Івано-Франківська та Тернополя. Цей наказ викликав багато запитань у експертів.
По-перше, здивувала кількість запланованих перевірок у ІІ-му кварталі 2013 року – більше 120! Це дуже багато, враховуючи, що зазвичай МОЗ України планує не більше 40 планових перевірок на квартал. Інше питання – перелік ліцензіатів, яких приготували «на заклання». Одразу пішли чутки, що до списку включили ліцензіатів, які отримували ліцензії за допомогою посередників, які стали першими жертвами перерозподілу ринку ліцензійних послуг та не отримали «акредитації» у керівництва Управління контролю якості медичних послуг.
 
Ліцензійні війни та жертви зі «списку Пацюка» 
Як відомо, нове керівництво зазначеного підрозділу МОЗ України почало свою діяльність з встановлення нових ліцензійних правил та осіб, через яких можна отримати ліцензійні документи. Звісно були змінені й тарифи на послуги з отримання та переоформлення ліцензій. Вони зросли в десятки разів, замість еквіваленту у 300 доларів вартість таких послуг стала наближатися до 5-6 тисяч американських грошових одиниць. Хто не хоче платити – отримує відмову чи документи залишаються просто без розгляду. Окремі ліцензіати, які не хочуть підтримувати корупціонерів, отримували відмову більше десяти разів! На сайті МОЗ чудово проглядається штучно створена проблема із ліцензіями – менш третини з поданих ліцензійних заяв розглянути МОЗ позитивно.
Під гучним гаслом «Усі на боротьбу з посередниками» у МОЗ почали широкомасштабну компанію залякування щодо оформлення ліцензійних документів через консалтингові та юридичні компанії. На офіційному сайті МОЗ України керівник Управління контролю якості медичних послуг Тетяна Донченко вже неодноразово повідомляла про незавидну участь ліцензіатів, які не хочуть працювати по-новому та звертаються за допомогою до  посередників. На перший погляд таке застереження виглядає досить пристойно, та навіть принципово. Однак на практиці старих посередників чиновники замінили своїми, а зі старими почали розправлятися усіма законними та іншими методами. Фактично в Україні почалася Велика ліцензійна війна. Однією з яскравих «бойових операцій» стали планові ліцензійні перевірки ІІ кварталу у Галичині, більшість з яких було заплановано у ліцензіатів, які отримували ліцензії через відомого київського посередника Олександра Пацюка.                           
 
Бліцкриг не вдався
Увесь тиждень напередодні головного медичного свята «намічені жертви» активно готовилися до приїзду перевіряючих. Хтось переглядав документи, шукаючи розбіжності у поданих довідках МТБ, а хтось просто готував гроші, сподіваючись все владнати вже перевіреним методом.
Перший виїзд комісії МОЗ відбувся до одного з найвідоміших на Львівщині стоматологічних приватних закладів.
Голова комісії – головний спеціаліст відділу управління якості медичної допомоги Управління контролю якості медичних послуг МОЗ України Садова Оксана Іванівна та її помічники не сподівалися, що медичний заклад запросить на перевірку юристів із відомої київської юридичної компанії. Тому перевірка в цей день вийшла не проста не тільки для ліцензіата, а навіть для перевіряючих.
Голова та члени комісії незважаючи на належно оформлені документи, які підтверджували повноваження юристів, наполегливо вимагали від керівництва (та навіть залякували жахливими наслідками) прибрати юристів, які, на їх думку, «зайві». Після того, як керівник медичного закладу не захотів відмовлятися від конституційно закріпленого права на юридичну допомогу, почалася шалена атака. Перевірялося геть усе, від відер для сміття до книг наказів. Перевіряючі були налаштовані дуже упереджено, у всьому бачили лише порушення та недоліки. Всі кадрові документи «погані», хоча напередодні підприємство готуючись до перевірки, провело кадровий аудит. Однак знайти грубі порушення комісії так і не вдалося, а ліцензіат успішно та юридично грамотно парував усі зауваження.
Вже після 16-ї години голова комісії стала нервувати, так як за її ж словами, вона планувала «все знайти за 15 хвилин» та вийшла черговий раз порушити законодавство по заборону куріння. Саме у цей момент керівнику медичного закладу на мобільний подзвонив невідомий, який назвався «Олегом, який може допомогти» (прим. телефон та особу його вже встановлено), але для цього потрібно прибрати юристів та зустрітися в іншому місці. Після того, як керівник не погодився із «чудовою пропозицію» перевірка продовжилася та тривала майже до сьомої години вечора. З місця «ліцензійного бою» комісія винесла майже 500 листів з копіями документів, зробила численні фото, пообіцяв прийти ще та знайти порушення. Під супровід нахабної посмішки пролунала фраза, що «ліцензію у будь-якому випадку тепер заберуть». 
 
Жертви наступних нападів
Наступні два дні комісія вже зводила рахунки з приватними підприємцями. О, тут вже було простіше – у ліцензіатів страх в очах, численні невідповідності даних, від метражу приміщень та назви обладнання до відсутності необхідної статистичної звітності. Практично ніякого опору – бастіон взяли без бою! Всіх ліцензіатів попередили про те що ліцензії буде анульовано, однак все буде залежати від їх поведінки. 
Близько шостої вечору у середу комісія вирішили знову завітати до стоматологічного закладу, який героїчно відбив першу атаку. Перевіряючі не сподівалися знову зустріти київських юристів, а тут ще й робочий день у закладі підходив до кінця. Тому вони нічого вже й не перевіряли та пішли дуже засмучені.
 
Непристойна пропозиція
Акти про результати перевірки усім надали у п’ятницю 21 червня. Зібрали ліцензіатів в актовій залі Облохоронздороввідділу на другому поверсі. Голова комісії Оксана Садова розповіла як потрібно було себе вести щоб «усе було гаразд» та що сталося із попередниками, яких вона перевіряла до цього. Їм нібито залишили ліцензії, але за виконання окремої умови… Про ці умови у нас у Львові вже відомо – це гроші, а також підписання колективного звернення, в якому підписанти зазначають, що вони не винні у наданні неправдивих відомостей у документах, які надавалися до ліцензійного відділу МОЗ при оформленні ліцензії, а винним є … Пацюк. Саме його потрібно притягти до відповідальності.

Підписання цього цікавого паперу й буде своєрідною індульгенцією для ліцензіатів із Львівщини за «ліцензійні гріхи». От такий цинізм. Більшість погодилася підписати, але що буде далі невідомо. Лячно та огидно.

 

Від редакції: матеріал надано без перевірки викладених фактів, а тому редакція надає можливість МОЗ України спростувати чи відреагувати на викладену інформацію.         

Добавить комментарий

Facebook
Пользователи

Комментарии | 48



  • 22-06-13 12:43
    Ірина, ФОП (м. Львів)

    Це просто ЖАХ! Дякую Медичній практиці, що вони не бояться друкувати такі матеріали. Чому правоохоронні органи не втручаються? Донченко та Садову потрібно притягти до відповідальності, негайно. Нам іншу "колективну бамагу" підготувати та подати


  • 22-06-13 12:49
    Ольа (г. Киев)

    Да, просто нет слов! Мы тоже через Пацюка делали лицензию год назад. Будем готовиться
    • 22-06-13 12:51
      Вадим (Белая Церковь)

      Лицензионные войны - это прикольно придумали. Автору респект за правду


  • 22-06-13 12:53
    Dr. 3D

    Oni tam v MOZe, che sovsem OHRINELI? Tak mozhno i narvatsja


  • 22-06-13 01:00
    Гена

    Эту Донченко, явно кто-то крышует. Столько жалоб написано. Везде про этот лицензионный беспредел говорят, а ей все равно.


  • 22-06-13 01:03
    Иван (г. Киев)

    Эта Садовая с... редкая. Была у нас на проверке в прошлом году, подтверждаю, что творит полный беспредел


  • 22-06-13 01:06
    Бри Ван дЕ Камп

    Я так понимаю, что в Львове только все начинается. Впереди 3 квартал. Будет новый "Список Шиндлера"


  • 22-06-13 01:10
    Евгений, стоматолог

    Интересно, а кого дальше отработают.


  • 22-06-13 01:10
    ОПП!

    Срочно дайте телефон Олега!


  • 22-06-13 01:15
    Дмитрий Б.

    У нас другой фрукт был на проверке - ТОРОВЕЦ называется. Было еще не такое. Бумагу мы подписали - ЖИТЬ хочется!
  • Иосиф Сталин

    22-06-13 02:21
    Иосиф Сталин (Гори, Тифлисская губерния)

    Все понятно, как б-жий день. Минздрав дал команду работать на команду. Команда зарабатывает и уходит. У команды есть определенный срок, во время которого у них "режим бессмертия". Пишите жалобы - не пишите жалобы, у них броня, как у танка ИС-10. Я бы на вашем месте видео снимал и публиковал в вашем интернете, дабы впредь неповадно было.


  • 23-06-13 01:01
    Вікторія (м. Бердянськ)

    Я вважаю, що за такий цинізм потрібно заджати за грати! Ми також робили ліцензію через Пацюка, так що нам також очікувати таку ж перевірку? Отримати ліцензію чи навіть копію у МОЗ без грошей НЕМОЖЛИВО УЗАГАЛІ! Це найбільш корумповане міністерство в Україні, та навіть у світі


  • 23-06-13 01:03
    СТОМАТОЛОГ

    Так давайте этих собак не пустим в Крым!


  • 23-06-13 12:54
    Алина (г. Киев)

    Нет слов! У нас в прошлом году тоже была на проверке Садовая. Хорошо ее запомнила: наглатая, тупая бабенция в белых сапогах, отрабатывала заказ четко. Мы свой вопрос решили и без нее.


  • 23-06-13 04:29
    Катерина, лікар-стоматолог приватник (м. Львів)

    Мій родич також потрапив до цього "списку "Пацюка", але до нього комісія ще не доїхала. Він дуже наляканий, тому що довідки МТБ в нього немає і копії ліцензії також. Мені розповіли, що один з наших ще до приїзду комісії офіційно подав документи до МОЗ на заміну бланку ліцензії та отримання копії, але це не допомогло. Садова узагалі нічого не слухає - виконує наказ з Києва.
  • Садова (Акула)

    І в Крим поїду і Львів нікому не віддам, бо люблять мене там.


  • 25-06-13 09:50
    Игорь (г. Киев)

    Это ПРОГРЕСС! Невероятно, что такая статья вышла вообще. Мой товарищ тоже недавно подписал такую индульгенцию в Минздраве. Необходимо передавать материалы Бродскому и Генпрокурору. Донченко не должна уйти от ответсвенности. Неужели Богатырева не знает что там твориться с лицензиями?


  • 25-06-13 10:14
    Слава, ФЛП (г. Киев)

    Статью не убирайте! Все правда, есть свидетели. Мы Вас поддержим.


  • 25-06-13 10:31
    Олена (м. Львів)

    Підтверджую, що у статті все відповідає дійсності. Мій брат на цьому тижні збирається до Києва (у четвер, мабуть) на ліцензійну комісію. Про цей папірець про Пацюка та інших у нас у Львові усі знають, а деякі вже підписали його
  • Голос правды

    Ну не знаю - не знаю... На мой взгляд, Садовая - специалист требовательный, но все по делу. Честно, даже удивилась написанному выше - взятку даже не думала предлагать, у нас все знали - бессмысленно и бесполезно. А писать заказные статьи - денег много потратили - товарищи посредники? Жаба давит, плохо свои денежки отработали? Сами виноваты, не хрен врать было в свое время...


  • 25-06-13 05:59
    Правда о правде

    О, на сайте появился Минздрав! Это Иванова не Садовая ли? О хрене - явно ее жаргон. Страшно стало


  • 25-06-13 06:05
    Елена Ивановна (г. Киев)

    Подтверждаю, что Садовая - это полная беспредельщица. Знаю ее уже несколько лет не по наслышке. Была у меня на двух проверках. Человек крайне непорядочный. Документы она просто не видит, а любые факты переворачивает так как ей нужно. Жаловались на нее неоднократно Шпаку. Одно время притихала, а при Донченко опять хвост распустила.


  • 25-06-13 06:33
    Виктория

    Донченко и Ко просто цинично решили набить карманы за счет, тех кто оформлял документы через посредников. Тогда в МОЗе спокойно брали деньги за документы и все видели. Теперь новые мозовцы спокойно достают списки и берут денежки еще раз. Как так можно низко пасть. Люди же не виноваты. Страна коррупционеров.


  • 25-06-13 07:07
    Марина Ивановна

    Я не могу судить о преверяющих - это их работа. Однако составлять списки и отрабатывать их по регионам и по посредникам - это низко и неэтично. Коллеги, вы же тоже медицинский диплом имеете. Неужели вы получите удовольствие от того, что отберете у несчастного врача-частника средства к существованию? Стыдно должно быть. Бог судья


  • 25-06-13 07:34
    Валентина Семеновна (АРК Крым)

    Мне статья понравилась, хоть и сложно читать по-украински. Нам тоже посредники делали лицензию и не одну. Плохие, хорошие они – это неважно, плохо то, что нашлись люди, которые наживаются на нашей наивности. Если бы можно было просто оформить, то мало кто бы обращался к посредникам. Новые лицензионные условия, которые придумала эта команда, сделали процесс лицензирования просто невозможным. Соответственно они быстро воспользовались нашим незнанием и страхом и деньги зарабатывают. Со всеми кто не сними – работают в стиле 90-х.


  • 25-06-13 07:59
    Врач

    Мое мнение - нужно писать в правоохранительные органы, Бродскому и Бахтеевой. Пусть проверят МОЗ и его списки


  • 26-06-13 07:29
    Алена (г. Киев)

    Я тоже могу подтвердить информацию о компетенции и поведении Садовой: крайне непорядочная и подлая. Нарушения просто выдумывает, в нормативных актах путается. В акте, который она по нам составила, юристы нашли 14 юр. ошибок - указала нормативные акты и их пункты, которые несоответствовали законодательству. Доказательства у меня на руках - решение суда о признании действий ее комиссии неправомерными. Могу передать журналистам
  • Иосиф Сталин

    26-06-13 08:48
    Иосиф Сталин (Гори, Тифлисская губерния)

    Вчера НКВД предоставил аудиозаписи "правомерных" действий гражданки Садовой Оксаны Ивановны, крики членов комиссии и обзывательства. Путаница между "адвокатом" и "юристом" показала интеллектуальный уровень членов комиссии. Выражаю сочувствие гражданам Волынской губернии, которые лечатся в руководимом Дворком медицинском учреждении.
  • пану Антову

    Пане Антов, прочититавши вашу статтю, приходжу до думки що особисто Вам ліцензійні перевірки, які проводять працівники МОЗ України відбирають ваш «хліб» щодо посередництва в отриманні Ліцензій МОЗ України. Ви обливаєте брудом в коментарях працівників МОЗ України, сьогодні це Садова, Донченко, Торовець, завтра будуть інші. Але це не є вихід, обливати брудом когось, потрібно задуматися чому в ліцензіатів, які отримали через Вас ліцензії, мають суттєві порушення законодавства. Це показує про непрофесіоналізм ваших підлеглих, які готують документи, щодо отримання Ліцензій. Це ваша недбалість та халатність призводить до того, що у ліцензіатів анулюють ліцензії. Коментарі, які залишають читачі, показують однобокість на користь Вас можливо мій коментар і не буде доданий до цієї статті, але прочитавши його Ви задумаєтесь про мої слова. І на останок скажу словами з віршу : «Не паплюж когось, задумайся про себе».
    • 26-06-13 10:20
      Cергей Антонов

      Спеціально для Сергія Бурлаки (чи того, хто пише під цим ім'ям): Пане Сергію, якщо Ви не співробітник МОЗ та колега осіб, які зазначені у цій статті, то уважно прочитайте ще раз текст. Стаття правдиво висвітлює проблему подвійних стандартів у МОЗ щодо ліцензійних питань. На цьому порталі люди висловлюють свої думки та погляди, а вони, звісно не завжди подобаються співробітникам МОЗ, про дії яких ми відкрито пишемо. До речі, за ці дні ми отримали численні підтвердження фактам, які були зазначені у статті. МОЗ до цього часу не надав жодних своїх заперечень та спростувань і це дивує. Фактично журналіст написала правду про те, як відбувається переділ ринку ліцензування та як це відображається на звичайних ліцензіатах на конкретному прикладі. Ми вважаємо, що звичайні ліцензіати не повинні ставати заручниками Ліцензійних війн, які розпочали окремі чиновники МОЗ. Щодо Ваших звинуваченнях щодо порушень та оцінці професіоналізму моїх підлеглих, я так розуміє, що Ви маєте на увазі юристів. Так, я є засновником та керівником першої та найбільшої в Україні спеціалізованої юридичної компанії ЮК «Центр медичного та фармацевтичного права». Мені НЕ СОРОМНО за своїх підлеглих. Соромно повинно бути Т.М. Донченко, яка дозволяє своїм підлеглим знущатися з ліцензіатів та створювати їм перешкоди у провадженні медичної практики. Крім того, моя юридична компанія НЕ МАЄ жодного відношення до ліцензіатів, яких перевіряли у Львові. До того ж ЖОДНИЙ наш клієнт НЕ втратив свою ліцензію, так як юридичні послуги, які ми надавали та надаємо своїм клієнтам, проводяться відповідно до вимог чинного законодавства та офіційно. До речі, МОЗ України жодного разу не назвав наші послуги неякісними. Крім того, надання інформаційно-консультативних послуг у сфері ліцензування медичної практики складає менш 10 % від послуг, які надає наша компанія. А у даний час таких послуг навіть немає у нас на сайті. Ми пишаємося тим, що допомогли тисячам клієнтів привести свою діяльність у відповідність до чинного законодавства, впевнено пройти перевірки, а також відстояти свої права, у т.ч. при оскарженні неправомірних рішень та дій МОЗ України. Тому замислитися потрібно Вам, так як нам не зрозуміла Ваше неадекватна та агресивна реакція на правдивий та актуальний журналістський матеріал.
    • 27-06-13 10:24
      АДМИНИСТРАТОР 2

      Комментарий удален. По условиям комментирования личная переписка между пользователями запрещена. Пожалуйста, выберите для общения другую площадку.
    • 27-06-13 10:25
      АДМИНИСТРАТОР 2

      Комментарий удален. По условиям комментирования личная переписка между пользователями запрещена. Пожалуйста, выберите для общения другую площадку.
  • Независимая

    Иметь дурную репутацию просто! Достаточно быть красивой и общительной, а люди сами всё придумают и расскажут остальным!
    • 26-06-13 10:53
      Олег (г. Киев)

      Анжелике Карасавцевой, она же Иванова, она же "голос правды", рна же "незвисимая" она же С... Назовитесь честно - Оксана Ивановна Садовая! Вы себя раскрыли


  • 26-06-13 10:44
    АДМИНИСТРАТОР 2

    Уважаемые пользователи! С целью недопущения размещения спама и нецензурных комментариев с 1 апреля 2013 года на нашем портале предусмотрена обязательная регистрация перед комментированием. Зарегистрированные с этой даты пользователи имеют дополнительную ссылку (вебнейм, который отображается слева коричневым цветом). Без регистрации (и отображения вебнейма возле комментария) могут продолжать давать комментарии только пользователи, которые заходят по предыдущей системе регистрации (до 1-го апреля сего года).
  • Антонову

    Шановний Сергіє! Я не захищаю в жодному разі працівників МОЗу України, лише висвітлюю думку, як читач. Критерії та умови за якими МОЗ видає ліцензії, служать для того щоб пацієнти отримували доброякісну та професійну допомогу в приватних та державних медичних закладах. Ми всі уміємо критикувати та паплюжити, але якщо задуматись скільки життів такі перевірки рятують. Якщо взяти статистику від недоброякісної медичної допомоги в Україні щороку гине десятки тисяч людей, які звертаються до горе-докторів за поміччю.Скільки ліцензій через посередків отримали люди, які не є фахівцями в медичній галузі, заплатив гроші та й отримав ліцензію. Я в медичній сфері працюю понад 10 років і поняття про перевірки почув лише 3 роки тому. Спочатку був цим обурений так, як деякі читачі на вашому сайті, але згодом зрозумів що ці перевірки змушуть мене відповідати стандартам високоякісної медичної допомоги. Більше того я, як медик, я б пропонував вести кримінальну відповідальність за недбальство та халатність серед моїх колег під час таких перевірок, тому що медик - це людина в руках якої життя іншої людини.
    • 27-06-13 10:22
      АДМИНИСТРАТОР 2

      Комментарий удален. По условиям комментирования личная переписка между пользователями запрещена. Пожалуйста, выберите для общения другую площадку.
  • Медикам

    Від найдавніших часів, даючи клятву Гіппократа, лікарі всього світу зобов’язуються утримуватися від завдання своїм хворим будь-якої шкоди. Вітчизняні медики, починаючи з 1992 року, після закінчення медичного вузу дають так звану «Клятву лікаря», в якій уже не так категорично декларується основна лікарська заповідь: «Не нашкодь». Натомість кожен український лікар присягає «бути безкорисливим і чуйним до хворих, визнавати свої помилки». Промовляючи ці слова, молодий лікар усвідомлює своє право на помилку, тільки-но ставши на тернистий шлях охорони здоров’я. Щоправда, про необхідність визнавати свої помилки більшість випускників медакадемій та університетів швидко забуває. Так само, як про чуйність та, тим паче, про безкорисливість. Чому люди в білих халатах часом байдуже, а іноді просто халатно ставляться до своїх пацієнтів? Як змусити медичного працівника відповісти за неправильно встановлений діагноз, намарно придбані ліки за помилково виписаним рецептом, недбало проведену операцію чи невчасно надану допомогу? Пане Антонов!!!!! от це є проблема, а не наша дискусія та персоналії в МОЗі.
    • 27-06-13 08:48
      АДМИНИСТРАТОР 2

      Комментарий удален. По условиям комментирования личная переписка между пользователями запрещена. Пожалуйста, выберите для общения другую площадку.
      • Иосиф Сталин

        27-06-13 09:16
        Иосиф Сталин (Гори, Тифлисская губерния)

        Товарищ АДМИНИСТРАТОР 2! Прежде, чем удалять комментарии, необходимо заполнить страницу "Правила комментирования", а то Вы ссылаетесь на какие-то условия, которые недоступны для общественности.
        • 27-06-13 10:19
          АДМИНИСТРАТОР 2

          Условия комментирования указаны на Портале "ТРЕБОВАНИЯ К ОФОРМЛЕНИЮ СТАТЕЙ" и в регистрационной форме. Пож-та, ознакомьтесь. Администратор имеет право убрать без предупреждения любой комментарий, который не соответствует данным требованиям
        • 27-06-13 10:21
          АДМИНИСТРАТОР 2

          Комментарий удален. По условиям комментирования личная переписка между пользователями запрещена. Пожалуйста, выберите для общения другую площадку.


  • 27-06-13 01:25
    Виктория

    Этот Сергей Бурлака – засланный казачок. Он эту демагогию о пациентах не просто так разводит. Сразу видно – «не наш человек». Как-то странно, что врач, который имеет медицинский бизнес, будет о клятве Гиппократа вспоминать. И по проверкам он тоже СПЕЦ, куда там юристам. Знает, кому и сколько денег дать. Кстати, моя приятельница из Львова рассказала, сколько ее мужу эта проверка обошлась, чтобы без аннулирования – 10 тыс. грн. О как честно и справедливо! Это потому что у них в тех.паспорте было указано цоколь, а не первый этаж. Зачем юристам-посредникам платить, лучше сразу туда!


  • 29-06-13 11:35
    Ірина, ФОП (м. Львів)

    Дякуємо. Ця стаття вийшла дуже вчасно. У четвер на Ліцензійній комісії нашому знайомому ліцензію таки залишили. Садова блеяла про порушення як вівця, однак члени комісії зауважили, що з боку ліцензіата грубих порушень не має, тому ліцензію не анулювали. Дуже за них рада – вони дійсно готувалися два тижні до перевірки. А Садова – просто непорядна особа.


  • 29-06-13 05:04
    Dr. 3D

    Mnogo kommentov poudaljali. Interseno kakih


  • 29-06-13 06:43
    Вадим (Белая Церковь)

    А когда будет план проверок на 3й кв.? Что там за список будут отрабатывать, интересно...


  • 30-06-13 02:22
    АДМИНИСТРАТОР 2

    Комментарий удален. По условиям комментирования личная переписка между пользователями запрещена. Пожалуйста, выберите для общения другую площадку.
Подписка на новости
Подпишись на рассылку новости по e-mail
Интервью
Олег Ковригин
«Британский офтальмологический центр»: международный опыт для украинских пациентов